Βυθισμένη στο πένθος η γυναίκα που βρισκόταν 20 χρόνια στο πλευρό του Μίκη Θεοδωράκη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε βαθύ πένθος βρίσκεται η Ρένα Παρμενίδου, η γυναίκα που βρισκόνταν στο πλευρό του Μίκη Θεοδωράκη τα τελευταία 20 χρόνια. Η ίδια ήταν πιστή γραμματέας του και τον στήριζε σε όλα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Νικόλιζα στην Espresso, στα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν ήταν νεαρή κοπέλα, η Ειρήνη Παρμενίδου βρέθηκε μαζί του. ‘Ήταν αρκετά σεμνή, λιγομίλητη, ευγενική και εχέμυθη. Ο Μίκης Θεοδωράκης πολλές φορές την αποκαλούσε «τα μάτια και τα αφτιά του», καθώς τον προστάτευε στα πάντα.

Όταν σύζυγος, Μυρτώ, κατέπεσε λόγω προβλημάτων υγείας, η Ρένα Παρμενίδου ανέλαβε όλες τις υποχρεώσεις του Μίκη και μάλιστα όλοι όσοι την γνωρίζουν, μιλούν για ένα πολύ έμπιστο άτομο. Και αυτό επιβεβαιώνεται καθώς ήταν η μόνη που γνώριζε για την τελευταία του επιθυμία να ταφεί στον Γαλατά Χανίων και μάλιστα συνέταξαν και μαζί τις επιστολές που απέστειλε ο ίδιος με τη εν λόγω επιθυμία.

 

Ρένα Παρμενίδου στο πλευρό του Μίκη Θεοδωράκη

 

Ολοκληρώνεται σήμερα (8/9) το λαϊκό προσκύνημα

Ολοκληρώνεται σήμερα (8/9) το λαϊκό προσκύνημα του Μίκη Θεοδωράκη, όπου από τις 10 το πρωί ως τις 2 μεσημέρι η σορός του θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης. Φυσικά, πλήθος κόσμου βρέθηκε τις δύο προηγούμενες μέρες στη Μητρόπολη προκειμένου να τον τιμήσουν.

Στις 3 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η τελετή του αποχαιρετισμού. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και ο Γ.Γ. Του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μάλιστα θα εκφωνήσουν επικήδειους.

Το βράδυ η σορός του θα φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά και θα μεταφερθεί στα Χανιά και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκο έτσι ακριβώς όπως το επιθυμούσε.

Η μεταφορά της σορού από την πλατεία της αγοράς στην Μητρόπολη Χανίων θα γίνει με τα πόδια ενώ στη 13.00 θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά, στον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τη δημόσια υγεία. Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Μίκης Θεοδωράκης ολοκληρώνεται σήμερα (8/9) το λαϊκό προσκύνημα

Διαβάστε περισσότερα