Βρώμικη σχάρα ψησταριάς: Το έξυπνο κόλπο για να εξαφανίσετε τα καμμένα λίπη και να γυαλίζει σαν καινούρια

ΕΞΥΠΝΑ TIPS

Το καθάρισμα της σχάρας της ψησταριάς μπορεί να γίνει με τον πιο εύκολο τρόπο και να μην ταλαιπωρήστε τρίβοντας για να φύγουν τα υπολείμματα των ψητών.

Αν δεν έχετε ξεκινήσει ακόμα τα μπάρμπεκιου, επειδή βαριέστε τη διαδικασία του συνεχώς καθαρίσματος, τότε σιγά-σιγά πρέπει να τα ξεκινήσετε. Η ιδέα και μόνο ενός μπάρμπεκιου στο μπαλκόνι ή στον κήπο είναι πολύ όμορφη και η όλη διαδικασία κάνει την οικογένεια ή την παρέα να μαζεύεται για έναν ευχάριστο σκοπό.

Ακόμα, όμως, κι αν έχετε ξεκινήσει τα μπάρμπεκιου, καλό είναι να κάνετε που και που ένα καλό καθάρισμα στη σχάρα σας, προκειμένου να μην συσσωρεύονται τα υπολείμματα ψητών και το λίπος.

Για να το κάνετε σωστά, ακολουθήστε τις κατάλληλες οδηγίες.

Τα μόνα «εργαλεία» που χρειάζεστε είναι μια πετσέτα, μεταλλικές λαβίδες, λίγο αλουμινόχαρτο και σχάρα και θα κάνετε το καθάρισμα της σχάρας σας παιχνιδάκι.

Ξεκινήστε σκουπίζοντας τη σχάρα σας με την πετσέτα. Έτσι θα αφαιρέσετε τις μεγάλες βρωμιές και τα κομμάτια λίπους που μπορεί να έχουν μείνει πάνω της από προηγούμενη χρήση.

Απλώστε αλουμινόχαρτο πάνω στη σχάρα και ανάψτε τη φωτιά στο δυνατό. Κλείστε το καπάκι της ψησταριάς σας και αφήστε την για περίπου 30 λεπτά.

Σβήστε τη φωτιά και αφήστε την ψησταριά σας να κρυώσει. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο με τις λαβίδες. Με την πετσέτα σας καθαρίστε και πάλι τη σχάρα για να αφαιρέσετε και τις βρωμιές που έχουν απομείνει.

Διαβάστε περισσότερα