Ταξίδι στο χρόνο σε μια άλλη Μύκονο που δεν υπάρχει πια, μέσα από 30 σπάνιες έγχρωμες φωτογραφίες

ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Η Μύκονος είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας, το οποίο συγκεντρώνει μεγάλη επισκεψιμότητα, τόσο από διάσημους της showbiz, όσο και από απλούς τουρίστες, εγχώριους και ξένους.

Ανέκδοτες φωτογραφίες στο προφίλ του Δημήτρη Κουτσούκου

Στο προφίλ του Δημήτρη Κουτσούκου βρήκαμε μια σειρά από ανέκδοτες φωτογραφίες με την Μύκονο όπως δεν την έχετε ξαναδεί, από προηγούμενες δεκαετίες. Για άλλους είναι πια ξεχασμένη και για άλλους τελείως άγνωστη.

Οι επιβάτες με μικρά βαρκάκια στο λιμάνι

Υπήρχε μια εποχή που τα πλοία δεν άραζαν στο λιμάνι της Μυκόνου. Ούτε στο παλιό, ούτε στο καινούργιο, αλλά έριχναν άγκυρα έξω από το λιμάνι και οι επιβάτες, φορτωμένοι με τις βαλίτσες τους και ότι άλλο είχαν, έμπαιναν στα μικρά βαρκάκια που τους πήγαιναν μέχρι το λιμάνι.

Όταν είχε αέρα και κύμα, η «απόβαση» στη Μύκονο θύμιζε και λίγο λούνα παρκ εκ του φυσικού. Αυτοκίνητα δεν υπήρχαν, εκτός από τα λεωφορεία, κάποια ταξί, μικρά φορτηγάκια και ελάχιστα ιδιωτικά κάποιων κατοίκων του νησιού.

Ελάχιστες οι παραλίες για μπάνιο

Οι γνωστές παραλίες που θα πήγαινε κανείς συνήθως ήταν ο Άγιος Στέφανος, ο Ορνός, ο Πλατύ Γιαλός και η Ψαρού. Οι περισσότερες από τις βόρειες παραλίες δεν «υπήρχαν». Τις μάθαμε αργότερα γύρω στα μέσα της δεκαετίας του `70, όταν φτιάχτηκε το λιμάνι για να αράζουν τα φέρυ-μποουτ.

Από τότε η Μύκονος άρχισε να αλλάζει ραγδαία, όπως έγινε με τα περισσότερα μέρη του κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα