Πρήξιμο κοιλιάς: Ο εύκολος τρόπος για ξεφουσκώσετε και να διώξετε το περιττό λίπος μέσα σε 3 ημέρες

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα 15λεπτο μασάζ στο στομάχι δύο φορές την ημέρα, μειώνει το λίπος στη κοιλιά, με αποτέλεσμα να φαίνεται πιο ξεφούσκωτη, σύμφωνα με μια μελέτη του 2015 που διεξήχθη στο Εθνικό Πανεπιστημίου Νοσηλευτικής και Επιστήμης Υγείας της Ταϊπέι.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές δούλεψαν με συμμετέχοντες που υποφέρουν από φούσκωμα και κατακράτηση υγρών και κάνοντας ένα 15-λεπτό μασάζ στο στομάχι τους δύο φορές την ημέρα, μετά από μόλις 3 ημέρες, διαπιστώθηκε μειωμένο φούσκωμα της κοιλιάς.

– Όταν αρχίσετε να κάνετε το μασάζ, οι ειδικοί συνιστούν να πάτε αργά και με ήπιες κινήσεις, με το σώμα σας. Εάν διαπιστώσετε ότι ορισμένες περιοχές της κοιλιάς σας είναι λίγο ευαίσθητες, ελαφρύνετε την πίεση σας.

– Οι τοξίνες στο σώμα σας απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του μασάζ. Γι ‘αυτό συνιστάται ιδιαίτερα να αυξήσετε την πρόσληψη υγρών, ειδικά νερού, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αυτό θα βοηθήσει το σώμα σας να απαλλαγεί από αυτές τις απελευθερωμένες τοξίνες πιο αποτελεσματικά και γρήγορα.

– Προσπαθήστε να κάνετε 15 με 20 λεπτά μασάζ κάθε μέρα. Μπορείτε να το κάνετε όταν ξυπνάτε το πρωί και πριν πάτε για ύπνο το βράδυ.

– Όσον αφορά τα έλαια, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας. Όταν ρίχνετε το λάδι στα χέρια σας, τρίψτε τα πάντα για να τα ζεστάνετε.

– Μην κάνετε το μασάζ αμέσως μετά το φαγητό ή εάν έχετε πόνο στο στομάχι ή γρίπη. Εάν εκτελείτε τα μασάζ για ανακούφιση της εμμηνόρροιας, λάβετε υπόψη ότι αυξάνει τη ροή του αίματος.

– Είναι πάντα καλή ιδέα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού δοκιμάσετε οποιαδήποτε θεραπεία στο σπίτι, όπως αυτό το μασάζ.

– Θυμηθείτε, αυτά τα μασάζ στην κοιλιά δεν είναι μόνο αποτελεσματικά για την καταπολέμηση του φουσκώματος και του λίπους της κοιλιάς. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ανακούφιση της δυσφορίας που προκαλείται από προβλήματα όπως η δυσπεψία, η δυσκοιλιότητα ή το PMS.

Διαβάστε περισσότερα