Ο σεφ των φτωχών είναι από τη Ρώμη, είναι 90 ετών και κάθε μέρα μαγειρεύει για 300 άστεγους

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ιστορία ενός απλού ανθρώπου, αλλά με μια τεράστια καρδιά.

Το όνομά του είναι Dino Impagliazzo, είναι 90 ετών και ζει στη Ρώμη και είναι ο σεφ των φτωχών. Ένα νέο προσόν στον τομέα της μαγειρικής; Όχι, είναι πολύ περισσότερο, είναι μια απόδειξη για το μεγαλείο της καρδιάς του.

Η ιστορία του σεφ των φτωχών αρχίζει πριν από περίπου 15 χρόνια και συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Εκείνη τη μέρα ο  Dino Impagliazzo ήταν κοντά στο σταθμό της Tuscolana στη Ρώμη, όταν προσεγγίστηκε από έναν άστεγο άντρα. Ο φτωχός ζήτησε να του δώσει  ένα καφέ, αλλά ο Ντίνο έκανε πολύ περισσότερα.

Ο σεφ των φτωχών, ο οποίος δεν ήταν ακόμα εκείνη την εποχή, αλλά ένας απλός συνταξιούχος, πρόσφερε τον καφέ στον άστεγο και άρχισε να μιλάει μαζί του. Γρήγορα κατάλαβε ότι ο άνθρωπος μπροστά του δεν χρειαζόταν μόνο ζεστή ανανέωση, φαγητό αλλά ανθρώπινη ζεστασιά.

Μιλώντας, ο Dino διαπίστωσε ότι η κουζίνα σούπας που υπήρχε στο σταθμό  δεν μπορούσε να παραδίδει  καθημερινά φαγητό στους άστεγους

Έτσι ο συνταξιούχος πήγε στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσει φαγητό και μαζί με τη σύζυγό του Fernanda, επέστρεψε στο σταθμό για να το διανείμει στους φτωχούς.

“Νόμιζα ότι ήταν η ημέρα του Κυρίου, Κυριακή, πώς θα μπορούσα να αγνοήσω αυτό το πρόσωπο που είναι μετά από όλα ο αδερφός μου;”, λέει ο σεφ των φτωχών.

Αλλά ο Ντίνο γνώριζε καλά ότι μια μέρα δεν θα ήταν αρκετή για να βοηθήσει αυτούς τους φτωχούς, να τροφοδοτήσουν τις κοιλιές τους αλλά και τις καρδιές τους.

Έτσι αποφάσισε να εμπλέξει φίλους, συγγενείς, ακόμη και γνωστούς! Με μια μικρή συνεισφορά από όλους έγινε μεγάλη βοήθεια για τους άστεγους.

“Στη συνέχεια, αγόρασα πολλά σάντουιτς για να μπορώ να τα γεμίσω για τους άστεγους , ο αρτοποιός με ρώτησε:  Αυτή η ποσότητα  ψωμιού,  για που ήταν. Απάντησα ότι τα σάντουιτς ήταν για τους αστέγους που ζουν κοντά στον σταθμό Tuscolana και ότι τα γεμίζουμε και τους  ταΐζουμε. Ο έμπορος από εκείνη την στιγμή μας προσφέρει δωρεάν ψωμί για τους φτωχούς μας και από τότε είναι στενός συνεργάτης. Αυτά είναι τα μικρά θαύματα που συμβαίνουν καθημερινά, αλλά προέρχονται από την Πρόνοια “, συνεχίζει ο Ντίνο.

Και έτσι η φωνή εξαπλώνεται, πολλοί άλλοι άνθρωποι θέλουν να ενταχθούν στη μικρή ομάδα του Dino που γίνεται μια μεγάλη ομάδα.

Γίνετε ο RomAmor Onlus, ένας πραγματικός σύλλογος που έχει 350 εθελοντές και που κάθε χρόνο παρέχει σε άστεγους με 27.000 ζεστά γεύματα.

Σε 15 χρόνια η ένωση έχει καταφέρει να επιτύχει τη συνεργασία καταστημάτων και υπεραγορών που προσφέρουν   τρόφιμα που είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης.

Ο σύλλογος περιλαμβάνει επίσης μικρά καταλύματα για να φιλοξενήσουν άστεγους και ιατρική βοήθεια.

Τι γίνεται με τον Ντίνο; Ο σεφ του φτωχού συνεχίζει να κάνει το καλύτερό του, να μαγειρεύει τα γεύματα για τους φτωχούς φίλους του και να τα δίνει με το καλύτερο συστατικό του κόσμου: την καρδιά του.

“Κάθε πρόσωπο που γνωρίζω είναι μοναδικό και ιδιαίτερο. Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθώ να κάνω όλο και περισσότερα “, καταλήγει ο Ντίνο.
Και πρέπει όλοι να κάνουμε αυτό το άτομο το σπουδαίο παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Πηγή:alicanthe

Διαβάστε περισσότερα