Μικρούτσικος: «Με την επιστροφή στην TV, είναι σαν να βγάζω τη γλώσσα στο χάρο»

SHOWBIZ

Ο Αντρέας Μικρούτσικος, υστέρα από περίπου δεκαπέντε χρονιά αποχής, γύρισε ξανά στα τηλεοπτικά ύδατα, μία επιστροφή που έχει διττό χαρακτήρα, καθώς χαιρετίζει την επιστροφή στη ζωή και παράλληλα σηματοδοτεί και την επιστροφή του στην ελληνική τηλεόραση.

Ο Μίδας των αμοιβών της χρυσής εποχής της τηλεόρασης, ο γκουρού των ριάλιτι, μίλησε για τον λόγο που είπε «ναι» στο Big Brother και γιατί δεν ανέλαβε εξ ολοκλήρου την παρουσίαση του.

Γιατί είπατε «ναι» στο «Big Brother»

«Μετά την περιπέτεια της υγείας μου, όπου απέδρασα ή από τον παράδεισο ή από την κόλαση, δεν θυμάμαι πώς ήταν τα χρώματα και τα αρώματα, επειδή απέδρασα, λοιπόν, και είμαι ένας φυγάς ή μάλλον εκδιωχθείς του παραδείσου ή της κολάσεως, θεώρησα ότι είναι ιδιαίτερα προκλητικό έπειτα από τόσα χρόνια φυσιολογικής απουσίας ή αν θες ολοκλήρωσης της τηλεοπτικής μου πορείας να βγω ξανά στην τηλεόραση. Από τα πράγματα ποτέ δεν έφυγα, αν και από την άλλη δεν ήμουν και ποτέ. Αλλά στην τηλεόραση ήμουν, έφυγα και ξαφνικά ήρθε η πρόταση, με εμένα να έχω επιστρέψει από το γνωστό πουθενά. Έ, με το να εμφανιστώ στην τηλεόραση, είναι σαν να βγάζω τη γλώσσα στο χάρο. Έτσι για να το πω λαϊκά, ποιητικά. Πότε δεν κορόιδεψα τη ζωή. Τον άλλο κορόιδεψα, το χάρο, και είναι σαν να χαιρετίζω τη ζωή με ένα χιουμοριστικό τρόπο».

Είναι καρμικός ο «Μεγάλος Αδελφός»;

Έχει κάτι ιδιαίτερο αλλά όχι, δεν θα πω ότι είναι καρμικός. Απλώς είναι ένα τηλεοπτικό προϊόν μεγάλης επιτυχίας σε παγκόσμιο επίπεδο. ‘Ύστερα από 20 χρόνια, εκ των οποίων τα μισά έχω σταματήσει και απέχω, συναντιόμαστε ξανά. Τάραξε τα τηλεοπτικά και κοινωνικά νερά του 2000 και σήμερα έρχεται με τη μορφή ριάλιτι νέας εποχής να έχει ίσως τη δυνατότητα να ταράξει ξανά αυτά τα στάσιμα τηλεοπτικά νερά. Είναι μια πρόκληση, είναι ένα στοίχημα, έχει πλάκα».

Το live show του «Big Brother» κατ’ εμέ έχει δύο παρουσιαστές. Έναν όρθιο, τον Χάρη Βαρθακούρη, και έναν καθιστό, εσάς. Αλήθεια, γιατί δεν αναλάβατε εξ ολοκλήρου την παρουσίαση;

«Κατ’ αρχάς, δεν είναι ότι μου έγινε πρόταση και επέλεξα. Αυτή την πρόταση μου έκαναν, αυτή δέχτηκα. Άρα, η ερώτηση είναι εύστοχη, αλλά σε άστοχο πρόσωπο. Κατά δεύτερον, υπάρχουν δύο υφές, δύο κουκούτσια στο «Big Brother» νέας εποχής.

Το ένα είναι το παραδοσιακό, σκληρό ριάλιτι, στο οποίο όλοι συμφωνούμε ότι 20 άγνωστοι άνθρωποι μέσα σε ένα σπίτι που συμβιώνουν θα δημιουργήσουν καταστάσεις. Και από την άλλη, υπάρχει και το στοιχείο των δοκιμασιών που εμένα μου θυμίζουν παιχνίδια καλοκαιρινής κατασκήνωσης. Αυτά θέλουν έναν παρουσιαστή, ο Χάρης είναι ιδανικός για αυτό, ξέρει τα παιχνίδια, ξέρει τους κανόνες κ.λπ. Αυτό είναι το ένα κουκούτσι. Το άλλο κουκούτσι είναι ότι αυτοί οι χαρακτήρες στην πορεία θα βγάλουν πράγματα. Όπως η κοπέλα που εξομολογήθηκε ότι με ένα βίντεο προσωπικών της στιγμών έφτασε στο σημείο να αλλάξει όλη της τη ζωή. Ε, εκεί μπαίνω. Η αλήθεια είναι ότι μόλις την είδα να κλαίει, το πήρα πάνω μου. Αυτό είναι φυσικό, πραγματικό, εκφράζει τον τηλεθεατή και με τη δική μου επιχειρηματολογία, με το θυμό, όχι φτιασιδωμένο, εκφράστηκα και αυτό θα κάνω. Γιατί για εμένα αυτό είναι το ριάλιτι και αυτό είναι το δεύτερο κουκούτσι.

Είτε είμαι τιμής ένεκεν, είτε είμαι πολυτελείας εφέ, είτε είμαι με γνώση και με βαρύτητα στολιδάκι για να θυμίζουμε και το τότε, γίνομαι-ο κεντρικός παρουσιαστής της έννοιας του ριάλιτι, το οποίο διάφοροι ακούνε και βγάζουν σπυριά. Και αυτοί ποιοι είναι; Αυτοί που έχουν έννομο οικονομικό συμφέρον να μην πάει καλά αυτή η εκπομπή. Εκεί δεν είναι θέμα σεμνότητας. Αυτό το ρόλο κοπιάστε να τον πάρετε, αλλά, εκ των πραγμάτων, ας μη γελιόμαστε, κανείς δεν μπορεί να τον υπερασπιστεί. Με αυτήν την έννοια καλά κάνει και έχει δύο παρουσιαστές, όπως λες, γιατί δεν έχει αποφασίσει εάν θα είναι η έγκριτη καλή εκπομπή με παιχνιδάκια ή αν θα είναι αυτό που εμπεριέχει το κόνσεπτ της εκπομπής, ένα δηλαδή εκρηκτικό μείγμα ανθρώπων οι οποίοι αργά ή γρήγορα θα έρθουν σε αντιπαράθεση, γιατί έτσι είναι η κοινωνία μας. Είναι μια ανταγωνιστική κοινωνία», είπε στο 7 Μέρες TV.

Διαβάστε περισσότερα