Ήξερες ότι το λεμόνι δίνει έξτρα ζωή στα λουλούδια του βάζου;

ΕΞΥΠΝΑ TIPS

Το λεμόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δεκάδες τρόπους μέσα στην κουζίνα και να που βρήκαμε τώρα, ότι αποτελεί και την ιδανική λύση για να χαρίσει παραπάνω ζωή στα λουλούδια, που έχουμε στο βάζο.

Αυτό συμβαίνει, γιατί στο νερό του βάζου με τα λουλούδια αναπτύσσονται διάφοροι μικροοργανισμοί λόγω της στασιμότητας του νερού αλλά και των στοιχείων που αποβάλλονται από τα λουλούδια. Έτσι, λοιπόν για να αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηριδίων και να κρατηθούν τα λουλούδια σας ζωή αρκεί ένα μίγμα από λεμόνι.

Θα χρειαστείτε: Ένα λίτρο νερό, μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη, δύο κουταλιές της σούπας φυσικό χυμό λεμονιού και ¼ του κουταλιού του γλυκού παχύρρευστη χλωρίνη. Το λεμόνι θα εμποδίσει τα μικρόβια να αναπτυχθούν ενώ η ζάχαρη θα γίνει τροφή για τα λουλούδια σας.

Πώς να φτιάξετε το διάλυμα: Σε μία κανάτα βάλτε το νερό χλιαρό προσθέστε το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρης και τέλος τη χλωρίνη. Ανακατέψετε ελαφριά με μία κουτάλα ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη και μεταγγίστε το διάλυμα σε καθαρό βάζο. Βάλτε τα λουλούδια σας και το μόνο σίγουρο είναι, πως θα τα θαυμάσετε για παραπάνω καιρό.

Διαβάστε περισσότερα