Ιωακείμ Φροσύνης: Ο νεαρός Έλληνας που «νίκησε» το σύνδρομο Down και έγραψε βιβλίο

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Είναι ένα παιδί που πάσχει από σύνδρομο Down, ωστόσο κατέχει άπταιστα 3 ξένες γλώσσες, και έχει μάθει να παίζει 2 μουσικά όργανα.  Έχει γράψει και το δικό του βιβλίο.

Ιωακείμ Φροσύνης: Δεν άφησε το σύνδρομο να τον νικήσει

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια πολύ σπάνια περίπτωση. Ο Θεσσαλονικιός Ιωακείμ Φροσύνης, μπορεί να γεννήθηκε έχοντας σύνδρομο Down, ωστόσο με την κατάλληλη βοήθεια και στήριξη από τους γονείς του, αλλά και παρακολουθώντας το κατάλληλο πρόγραμμα στην Αμερική, κατάφερε από μικρή κιόλας ηλικία και μέσα σε διάστημα μόλις 6 μηνών, να κάνει εκπληκτικά πράγματα!

Ιωακείμ Φροσύνης: Αποφάσισαν να τον φέρουν στον κόσμο, αν και γνώριζαν για το σύνδρομο

Η κ. Κατερίνα Φροσύνη γέννησε πριν από 23 χρόνια το τέταρτο παιδί της που γνώριζε ότι είχε σύνδρομο Down, αλλά με τον άντρα της αποφάσισαν να μην διακόψουν την κύηση.

Αποφάσισαν να το κρατήσουν και να το μεγαλώσουν μαζί με τους άλλους τρεις αδελφούς του.

«Δεν μετάνιωσα ποτέ για την απόφασή μου να κρατήσω τον Ιωακείμ. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη. Είναι ένα παιδί-διαμάντι.», δήλωσε η μητέρα του.

Ιωακείμ Φροσύνης: Τα δύσκολα παιδικά του χρόνια

Έως τα 4 του χρόνια, ο Ιωακείμ σερνόταν κάτω και όχι μόνο δεν μιλούσε, αλλά δε μπορούσε να σταθεί καν όρθιος.

«Τα πράγματα ήταν λίγο δύσκολα για μένα στην αρχή, γιατί είχα σοβαρή καρδιακή πάθηση και έπρεπε πολύ γρήγορα να χειρουργηθώ για να γίνω καλά. Έτσι οι γονείς μου με πήγαν στην Αγγλία και μετά από δύο εγχειρήσεις έγινα καλά και μπόρεσα να αναπτυχθώ», ανέφερε ο Ιωακείμ σε συνέντευξή του.

Ιωακείμ Φροσύνης: Το πρόγραμμα του ινστιτούτου «Glen Doman»

Λίγα χρόνια αργότερα όμως, οι γονείς του έμαθαν για ένα πρόγραμμα του ινστιτούτου «Glen Doman» στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα αυτό ήταν ακριβό μεν, αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικό σύμφωνα με όσα είχαν πληροφορηθεί οι γονείς του. Έτσι τελικά αποφάσισαν να δηλώσουν συμμετοχή και για τον Ιωακείμ.

Ιωακείμ Φροσύνης: Τι έμαθε να κάνει ο Ιωακείμ μέσα από το πρόγραμμα

Μέσα σε 6 μήνες λοιπόν, ο Ιωακείμ μπόρεσε όχι μόνο να περπατάει, αλλά και να τρέχει! Παράλληλα μπόρεσε να αρθρώσει και τις πρώτες του ολοκληρωμένες φράσεις, κάτι μου μέχρι πρότινος δεν το έκανε.

«Καθημερινά έκανα ασκήσεις γυμναστικής και διάβασμα, όλα μαζί 8 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Πήγαινα για τρέξιμο, έκανα κολύμπι, έμαθα να πληκτρολογώ στον υπολογιστή, ενώ βοηθούσα και την μητέρα μου όσο μπορούσα στις δουλειές του σπιτιού…», τόνισε σε συνέντευξή του ο 23χρονος Ιωακείμ.

Επίσης ξέρει να παίζει ντραμς και πιάνο…

Ιωακείμ Φροσύνης: Έμαθε να μιλά άπταιστα 3 ξένες γλώσσες!

Οντάς γλωσσομαθής, ο Ιωακείμ ξέρει να μιλά συνολικά 3 ξένες γλώσσες:

  • αγγλικά
  • γερμανικά
  • ρώσικα

Ιωακείμ Φροσύνης: Ο Ιωακείμ σήμερα

Ο 23χρονος Ιωακείμ μπορεί να μην ολοκλήρωσε τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου, όμως ήδη εργάζεται στο λογιστικό γραφείο του πατέρα του και έχει μία φυσιολογική ζωή.

Πηγαίνει για καφέ ή φαγητό με τους φίλους του και περνάει αρκετό χρόνο διαβάζοντας ή «σερφάροντας» στο ίντερνετ…

Ιωακείμ Φροσύνης: Το βιβλίο που έγραψε και εξέδωσε

Μάλιστα, το 2010 μαζί με τη μητέρα του έγραψαν και εξέδωσαν ένα βιβλίο με τίτλο: «Είμαι ο Ιωακείμ… Μάθετε πώς ξεπέρασα το σύνδρομο Down» με το οποίο έχουν ήδη βοηθήσει χιλιάδες οικογένειες να αντιμετωπίσουν σωστά την κατάσταση, προκειμένου τα παιδιά που πάσχουν από το σύνδρομο Down να αποκτήσουν μία φυσιολογική ζωή, όπως όλα τα υπόλοιπα.

«Η γνώση, η υπομονή και οι γυμναστικές ασκήσεις με έκαναν δυνατό, ικανό να νικήσω κάθε δυσκολία… », γράφει στο εξώφυλλο του βιβλίου του.

Διαβάστε περισσότερα