Γαλαζοπράσινα νερά, θάλασσα-λάδι, πας με αμάξι: Η εξωτική παραλία της δυτικής Ελλάδας που κοντράρει τη Λευκάδα

ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Βαθυαβάλι Αιτωλοακαρνανίας: Ανάμεσα στις παραλίες της Πάλαιρου ξεχωρίζει, το Βαθυαβάλι. Βρίσκεται μόλις δέκα χιλιόμετρα μακριά από το Πάλαιρο.

Για να φτάσει κανείς εκεί θα πρέπει να ακολουθήσει το χωματόδρομο. Η πινακίδα στον κεντρικό δρόμο μπορεί να σας φανεί χρήσιμη για να φτάσετε στην οργανωμένη παραλία από το Βαυθυαβάλι.

Θεωρείται η ομορφότερη παραλία της Αιτωλοακαρνανίας.Βρίσκεται δέκα λεπτά από την Πογωνιά της Παλαίρου. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, άρχισε να συγκεντρώνει καλές γνώμες και να προσελκύει όλο και περισσότερο κοινό. Το γεγονός που έκανε τους ντόπιους να νοικοκυρέψουν τη παραλία και να την αναδείξουν.

Ο δρόμος ήταν χωματόδρομος, αλλά τα τελευταία χρόνια έγινε άσφαλτος, βελτιώνοντας κατά πολύ την πρόσβαση προς την παραλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη. Τα νερά έχουν γαλαζοπράσινο χρώμα και θυμίζουν εξωτική παραλία. Αποτελεί ασφαλές αγκυροβόλιο γι αυτό είναι παράδεισος για πολλούς ιστιοπλόους που βρίσκουν καταφύγιο με τα πολυτελή σκάφη τους από την κακοκαιρία.

Βαθυαβάλι Αιτωλοακαρνανίας: Πώς θα φτάσετε εκεί

Το Βαθυαβάλι, θα το βρείτε μετά τον Αι Γιάννη και το Βαρκό, ενώ μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν γνωστό περισσότερο στους ιστιοπλόους. Είναι ένα ήρεμο απάγκιο για τα τουριστικά σκάφη. Τα τελευταία χρόνια, ολοένα προσελκύει λουόμενους καθώς, τα γαλαζοπράσινα νερά και το ψιλό βότσαλο της όμορφης παραλίας ανταγωνίζονται επάξια, αρκετές απο τις παραλίες της γειτονικής Λευκάδας

Πλέον, ο δρόμος είναι προσβάσιμος και με μικρή δυσκολία οδηγεί στην πανέμορφη παραλία, με τα γαλαζοπράσινα νερά και το ψιλό βότσαλο. Ο επισκέπτης όταν βουτάει στα νερά, στο Βαθυαβάλι, μαγεύεται και δεν θέλει να βγει λεπτό έξω…

Βαθυαβάλι Αιτωλοακαρνανίας: Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο από την παραλία

 

.

www.newsitamea.gr

Διαβάστε περισσότερα