Η φυσική πισίνα της Σκοπέλου που κλέβει τις εντυπώσεις

ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ποιος θα έλεγε όχι σε δροσιστικές βουτιές σε υπέροχα γαλαζοπράσινα σαν ψεύτικα νερά, σε ένα τοπίο μοναδικής φυσικής ομορφιάς; Επιβλητικοί κάθετοι βράχοι δημιουργούν ένα εντυπωσιακό ακρωτήρι, ενώ καταπράσινα πεύκα κατηφορίζουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα.

Το Ακρωτήρι του Αμάραντου στο νοτιοδυτικό τμήμα της Σκοπέλου αποτελεί ένα μαγευτικό τοπίο, το οποίο μάλιστα έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό από την διεθνούς παραγωγής επιτυχημένη ταινία «Mamma Mia», καθώς δεν ήταν λίγες οι σκηνές που γυρίστηκαν στην συγκεκριμένη περιοχή.

Σήμα κατατεθέν του ακρωτηρίου τα δύο κυρτά πεύκα στην άκρη του βράχου, αγαπημένο σημείο για την τέλεση γάμων κυρίως ξένων επισκεπτών της Σκοπέλου.

Οι κάτοικοι του νησιού αποκαλούν την παραλία «πισίνα», τόσο για τα υπέροχα καταγάλανα νερά, όσο και για την ηρεμία που επικρατεί εδώ σχεδόν πάντα. Όσοι την επιλέξουν δεν θα αντικρίσουν μια συνηθισμένη αμμώδη ακρογιαλιά, αλλά μικρούς συνεχόμενους βραχώδεις κόλπους που ενδείκνυνται κυρίως για βουτιές και ψάρεμα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο βυθός της θάλασσας, με φυσικά λαξευμένα βράχια πάνω από τον αμμώδη πυθμένα να κλέβουν τις εντυπώσεις. Μάλιστα, στο νότιο τμήμα του ακρωτηρίου ένας απόκρημνος τοίχος αγγίζει ακόμη και τα 30 μέτρα βάθους.

Η περιοχή προσεγγίζεται μέσω χωματόδρομου που ξεκινά λίγο πριν τον Αγνώντα, αφού έχετε αφήσει πίσω σας τις παραλίες Σταφύλου και Βελανιού.

Διαβάστε περισσότερα