Εύβοια: Κοντινές και όμορφες παραλίες για μονοήμερη

ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Η Εύβοια είναι ο ιδανικός προορισμός για μονοήμερες εκδρομές ή και σαββατοκύριακα ώστε να ξεφύγεις από την καθημερινότητα της Αθήνας. Εκεί θα βρεις πεντακάθαρες παραλίες με κρυστάλλινα νερά και ήσυχες ακτές για να απολαύσεις με ηρεμία το μπάνιο σου. Η Εύβοια είναι το νησί που δεν χρειάζεται να πάρεις αυτοκίνητο ενώ η κοντινή απόστασή της από την Αθήνα είναι στα μεγάλα της συν. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αποφασίσεις σε ποια παραλία θες να εξορμήσεις και να ετοιμάσεις τα πράγματά σου για την επόμενη εκδρομή σου.

Παραλία Βύθουρη

Σε αυτή την παραλία θα νομίζεις ότι είσαι σε νησί του Αιγαίου και όχι άδικα. Το πέλαγος που απλώνεται μπροστά σου βοηθά πολύ σε αυτό. Η Βυθούρη είναι μια παραλία που θα την προσεγγίσεις σε κάτι λιγότερο από δύο ώρες και σου προσφέρει ένα μοναδικό φαινόμενο. Ο ήλιος βρίσκεται εκεί το καλοκαίρι μετά βίας για έξι ώρες. Είναι μια παραλία που έχει κυρίως σκιά κατά το μεγαλύτερο μέρος της μέρας. Αυτό οφείλεται, όπως θα παρατηρήσει κανείς κατευθείαν μόλις βρεθεί εκεί, στους ιδιαίτερους σχηματισμούς που έχουν τα βράχια που την περικλείουν. Όσο, λοιπόν, γυρνάει ο ήλιος και πέφτει στα βράχια, αυτά δημιουργούν μια φυσική που ειδικά για τους κατασκηνωτές είναι ό,τι πρέπει.

Δες πού ακριβώς βρίσκεται η παραλία ΕΔΩ.

Παραλία Λιμνιώνα

Εύβοια: Κοντινές και όμορφες παραλίες για μονοήμερη

Πηγή φωτογραφίας: adventure evia/ facebook.com

Την βάλαμε πρώτη γιατί ανήκει στις ομορφότερες που μπορείς να επισκεφθείς μέσα σε λίγη ώρα. Αυτή η αιγαιοπελαγίτικη αυτή παραλία είναι ό,τι πρέπει για μια ξεκούραστη μονοήμερη γεμάτη όμορφα χρώματα και εικόνες. Στην πραγματικότητα χωρίζεται σε δύο παραλίες με έναν βράχο και σίγουρα θα σε κερδίσει από την αρχή που θα βρεθείς εκεί. Στο δεξί της τμήμα είναι πιο κοσμοπολίτικη ενώ στο αριστερό συχνάζουν περισσότερο οι κατασκηνωτές. Διαλέγεις και παίρνεις. Είναι μια βοτσαλωτή παραλία με υπέροχο βυθό που αξίζει να έχεις μάσκα για να εξερευνήσεις.

Δες πού ακριβώς βρίσκεται η παραλία ΕΔΩ.

Παραλία Κάλαμος

Εύβοια: Κοντινές και όμορφες παραλίες για μονοήμερη

Πηγή φωτογραφίας: Google Maps

Η διαδρομή των δύο ωρών αξίζει για την παραλία που θα συναντήσεις. Μια όχι πολύ μεγάλη παραλία στην κεντρική Εύβοια στην οποία θα απολαύσεις μπάνιο σε καθαρά και ρηχά νερά. Γύρω γύρω έχει μαγαζάκια και ταβερνούλες και θα περάσεις εκεί μια ήσυχη μονοήμερη. Η παραλία είναι ιδανική για παιδιά λόγω των ρηχών νερών ενώ αν σου αρέσει πολύ θα βρεις κάποιο κατάλυμα κοντά για να διανυκτερεύσεις. Μπορεί να μην είναι πολύ γνωστή παραλία είναι ό,τι πρέπει αν ψάχνεις για κάτι πιο ήσυχο μακριά και ταυτόχρονα κοντά από την Αθήνα.

Δες πού ακριβώς βρίσκεται η παραλία ΕΔΩ.

Παραλία Κορασίδα

Μια από τις αγαπημένες παραλίες στην Εύβοια με εξωτικά διαυγή νερά. Η παραλία Κορασίδα θα γίνει η παραλία στέκι σου έτσι και βρεθείς εκεί έστω και μια φορά. Η παραλία Kορασίδα είναι μια πανέμορφη παραλία με βότσαλα που μοιάζουν σαν κουφέτα και κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά (αποτελεί τέλειο συνδυασμό βουνού και θάλασσας). Πρόκειται για μία από τις γραφικότερες της Ελλάδος μαζί με του Καλάμου. Διακρίνονται για την σπάνια γεωγραφική τους θέση και τη γραφικότητα τους.

Δες πού ακριβώς βρίσκεται η παραλία ΕΔΩ.
Διαβάστε περισσότερα