Η «διαβολική» πόλη που καταστράφηκε από ένα τσουνάμι

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τον 17ο αιώνα υπήρχε ένα λιμάνι που όσοι έδεναν ρίσκαραν να μην φύγουν ποτέ. Το Port Royal στην Τζαμάικα ήταν το καταφύγιο των πιο αδίστακτων κακοποιών της εποχής με χιλιάδες ιστορίες να έχουν διασωθεί μέχρι και σήμερα.

Τα περισσότερα κτίρια σε αυτό το σημείο της Τζαμάικα, ήταν είτε ταβέρνες που σέρβιραν αλκοόλ, είτε πορνεία, μερικές φορές ήταν και τα δύο.

Το λιμάνι αυτό είχε την ανεκτικότητα των Βρετανών, ήταν σχεδόν αυτόνομο, ενώ ξεκίνησε σαν τόπος αγοράς σκλάβων και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε μέρος όπου κάθε ακολασία ήταν εφικτή.

Η πόλη λεγόταν τα σύγχρονα “Σόδομα” και οι Βρετανοί αξιωματικοί έναντι μεγάλου θησαυρού σε χρυσό και διαμαντιών αποσύρθηκαν από τη πόλη, κάνοντας τα στραβά μάτια σε ότι συνέβαινε.

Οι νόμοι δεν εφαρμόζονταν και οι φόνοι ήταν καθημερινή πραγματικότητα. Το αλκοόλ έφθανε άφθονο, ενώ δεκάδες γυναίκες που είχαν απαχθεί εργάζονταν σαν ιερόδουλες στο νησί.

Ενώ διεξάγονταν και αγώνες πυγμαχίας και κοκορομαχίες όπου ο παράνομος στοιχηματισμός τους συνόδευε.

Το 1692 βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά κάτω από τη θάλασσα μετά από ένα ισχυρό σεισμό και ένα τσουνάμι που δημιουργήθηκε, μετατρέποντας το βυθό σε ένα απέραντο νεκροταφείο.

Διαβάστε περισσότερα