7 πρακτικές ιδέες για να αποκτήσετε ιδιωτικότητα στο μπαλκόνι σας

416

Στις ζεστές μέρες όπως είναι φυσικό καθόμαστε περισσότερο στο μπαλκόνι. Πόσες φορές όμως έπιασες τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων σου να παρακολουθούν κάθε σου κίνηση; Ειδικά εάν τα μπαλκόνια σας είναι πολύ κοντά τότε η ανάγκη για λίγη ιδιωτικότητα είναι ακόμη πιο μεγάλη.

Για να είσαι πιο άνετος κάθε φορά που κάθεσαι έξω υπάρχουν λύσεις. Είτε έχεις μεγάλο μπαλκόνι είτε μικρό μπορείς να βρεις ποιος από τους παρακάτω τρόπους σου ταιριάζει. Ξοδεύοντας λίγα χρήματα μπορείς να απομακρύνεις τους γείτονες σου και να απολαύσεις  ξέγνοιαστα το μπαλκόνι σου.

Πώς να αποκτήσεις ιδιωτικότητα στο μπαλκόνι σου

1. Βάλε καλάμια μπαμπού

Βάλε γύρω από τα κάγκελα του μπαλκονιού καλάμια μπαμπού. Όχι μόνο θα σε προστατεύσουν από τα αδιάκριτα βλέμματα αλλά και από τον ήλιο και τον αέρα. Επίσης, θα δεις την όψη του μπαλκονιού σου να αλλάζει.

2. Φτιάξε φράκτη μπαλκονιού

Εάν το μπαλκόνι σου επικοινωνεί με αυτό των διπλανών ο φράκτης μπαλκονιού είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να δημιουργήσεις την ιδιωτικότητα που θέλεις. Ταυτόχρονα, μπορείς να κρεμάσεις σε αυτόν μικρά γλαστράκια με πολύχρωμα λουλούδια δίνοντας ζωντάνια στο μπαλκόνι σου.

3. Φύτεψε αναρριχώμενα φυτά

Πρόκειται για τον πιο φυσικό τρόπο εάν θέλεις να αποφύγεις τα βλέμματα των γειτόνων. Φύτεψε σε μία γλάστρα αναρριχώμενα φυτά. Πάνω στα κάγκελα βάλε σύρμα όπου θα ενώνεται με το ταβάνι του μπαλκονιού ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν τα φυτά.

4. Φύτεψε ψηλά φυτά

Εάν τα αναρριχώμενα φυτά δεν είναι η αγαπημένη σου επιλογή τότε μπορείς να φυτέψεις ψηλά φυτά. Έτσι, κάθε χρόνο θα μπορείς να ανανεώσεις τα λουλούδια δίνοντας ταυτόχρονα και άλλη χάρη στο μπαλκόνι σου και αποτρέποντας την κατασκοπεία των γειτόνων.

5. Αγόρασε ψάθες

Στην αγορά θα βρεις διάφορα συνθετικά πανιά, που μοιάζουν με ψάθες. Αυτά μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να αποκτήσεις ιδιωτικότητα στο μπαλκόνι σου. Τα πανιά αυτά εκτός από το ότι σε προστατεύουν, καθαρίζονται πολύ εύκολα. Επίσης, μπορείς να τα βρεις σε διάφορα χρώματα, ακόμη και με σχέδια, για να δώσεις μια πιο καλοκαιρινή διάθεση στο μπαλκόνι σου.

6. Χρησιμοποίησε κουρτίνες

Με ένα σμπάρο δύο τριγώνια που λέει και ο σοφός λαός. Βάζοντας κουρτίνα στο μπαλκόνι θα βγεις διπλά κερδισμένος αφού θα αποκτήσεις και ιδιωτικότητα και σκιά στο μπαλκόνι σου. Το θετικό είναι ότι μπορείς να διαλέξεις ότι σχέδιο θέλεις, τον χειμώνα μαζεύεται εύκολα ενώ εάν τα βαρεθείς απλά τα αλλάζεις ανανεώνοντας το μπαλκόνι σου.

7. Βάλε γλάστρες

Εάν το μπαλκόνι σου είναι υπερβολικά μικρό και νομίζεις πως με τους παραπάνω τρόπους θα δείχνει ακόμη πιο μικρό τότε η λύση είναι μία. Βάλε γλάστρες με διάφορα λουλούδια. Με τον τρόπο αυτό δεν θα χάσεις την θέα σου ενώ οι γείτονες δεν θα βλέπουν τις κινήσεις σου. Εάν δεν το έχεις και πολύ με την κηπουρική διάλεξε φυτά που αντέχουν χωρίς πολλή φροντίδα.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα