7 πράγματα που πρέπει να κάνετε στο σπίτι πριν φύγετε για διακοπές

ΕΞΥΠΝΑ TIPS

Για να μην βρεις το σπίτι σου ακατάστατο ή πλημμυρισμένο γυρνώντας, φρόντισε να ακολουθήσεις τον παρακάτω οδηγό πριν αναχωρήσεις για το νησί.

Είτε έχεις σκοπό να φύγεις όλο το καλοκαίρι διακοπές είτε έχεις κανονίσει να επισκεφτείς λίγες μέρες το εξοχικό φίλων ή το πατρικό στο χωριό, θα πρέπει σίγουρα να προσέξεις σε τι κατάσταση θα αφήσεις το σπίτι σου φεύγοντας. Για να μην βρεις ένα σπίτι το λιγότερο ακατάστατο γυρνώντας, και σου βγουν ξινές οι διακοπές ακολούθησε πιστά τις συμβουλές μας ώστε να μην χρειαστεί να κάνεις καμία δουλειά μέχρι να σου φύγει η μελαγχολία της επιστροφής.

1. Καθάρισε το ψυγείο & τα ντουλάπια

Περίπου 10 ημέρες πριν φύγεις για διακοπές σταμάτα να ψωνίζεις από το supermarket και ξεκίνα να καταναλώνεις ό,τι υπάρχει στο ψυγείο, την κατάψυξη αλλά και τα ντουλάπια σου. Μία μέρα πριν φύγεις καθάρισε τα ράφια του ψυγείου και βάλε στα ντουλάπια της κουζίνας τα ειδικά αυτοκόλλητα κατά του σκόρου του φαγητού.

2. Μάζεψε τα σκουπίδια & πλύνε τα πιάτα

Φρόντισε να μην αφήσεις σκουπίδια και άπλυτα πιάτα και ποτήρια ακόμα κι αν λείψεις 3 μέρες. Το καλοκαίρι με τη ζέστη τα πάντα χαλάνε πολύ γρήγορα και μυρίζουν πάρα πολύ έντονα.

3. Μην αφήσεις άπλυτα ρούχα

Επιστρέφοντας από τις διακοπές θα έχεις σίγουρα ένα πάκο με άπλυτα ρούχα, πετσέτες, εσώρουχα, κάλτσες κτλ. Για να γλιτώσεις την επιπλέον δουλειά, πριν φύγεις για το νησί πλύνε, στέγνωσε και δίπλωσε τα πάντα χωρίς απαραίτητα να τα σιδερώσεις.

4. Συμμάζεψε το σπίτι

Βάλε καθαρά σεντόνια και από πάνω ένα κουβερλί/ριχτάρι για να μην σκονίζονται όσο λείπεις, κάνε ένα καλό σκούπισμα και σφουγγάρισμα και συγύρισε λίγο όλους τους χώρους του σπιτιού. Μόλις επιστρέψεις από τις διακοπές θα βρεις το σπίτι σου έτοιμο για ξεκούραση από την ταλαιπωρία του ταξιδιού.

5. Φρόντισε τα φυτά σου

Αν είσαι από αυτούς που αγαπά τα φυτά και το σπίτι μοιάζει με ζούγκλα, καλό θα ήταν να σκεφτείς τι θα απογίνουν τις μέρες που θα λείπεις. Μπορείς είτε να δώσεις τα κλειδιά του σπιτιού σε κάποιο συγγενικό πρόσωπο ή γείτονα έτσι ώστε να τα περιποιείται συχνά πυκνά είτε να ενεργοποιήσεις το αυτόματο πότισμα τις μέρες και ώρες που το έχουν ανάγκη τα φυτά σου.

6. Κλείσε τον γενικό του νερού και το γκάζι

Για να μην δεις ξαφνικά εκεί που λιάζεσαι στην παραλία, 15 αναπάντητες από τη διαχειρίστρια της πολυκατοικίας σου που θα σου φέρνει τα κακά μαντάτα, πριν φύγεις από το σπίτι κλείσε το γενικό του νερού (εκτός και αν έχεις βάλει αυτόματο πότισμα για τα λουλούδια) και την παροχή του γκαζιού αν έχεις εστία με γκάζι.

7. Εξοικονόμησε ενέργεια

Δεν υπάρχει λόγος να χαλάς άσκοπα ρεύμα στο σπίτι σου την περίοδο που θα λείπεις. Μια καλή λύση είναι να αποσυνδέσεις όλες τις ηλεκτρικές συσκευές από την πρίζα ενώ σε περίπτωση που έχεις άδειο ψυγείο ή καταψύκτη μπορείς να κατεβάσεις και το γενικό. Έτσι και εξοικονομείς ενέργεια και προστατεύεις τις ηλεκτρικές σου συσκευές από απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα.

Τώρα είσαι έτοιμος! Κλείσε βαλίτσα, φόρα καπέλο κι έφυγες!

Διαβάστε περισσότερα