4 πανέμορφες ιδέες για να ανανέωσετε τον παλιό σας καναπέ

ΣΠΙΤΙ

Μήπως κάτι δεν σας αρέσει στην διακόσμηση του σαλονιού; Μήπως έχετε έναν παλιό καναπέ; Αντί να τον αλλάξετε ή να τον πετάξετε σας προτείνουμε μερικές καταπληκτικές ιδέες για την ανανέωση του παλιού καναπέ σας.

Αν ο καναπές σας φαίνεται λίγο παλιός και άκομψος και δεν είστε έτοιμοι να τον… αποχωριστείτε ακόμα, δοκιμάστε μία από τις παρακάτω εύκολες ανανεώσεις. Μπορεί να εκπλαγείτε από το πόσο εύκολο είναι να ανανεώσετε έναν παλιό καναπέ σε ένα αριστούργημα.

#1 Νέα μαξιλάρια

Η πιο εύκολη και πιθανώς λιγότερο δαπανηρή επιλογή είναι να πάρετε μερικά νέα μαξιλάρια. Τα μαξιλάρια έχουν τη δύναμη να μετατρέψουν την ατμόσφαιρα στο δευτερόλεπτο. Μπορείτε να παίξετε με το μοτίβο, το σχήμα, το μέγεθος ακόμη και το υλικό. Εάν η διακόσμηση έχει σκοτεινές ή ουδέτερες αποχρώσεις προτιμήστε φωτεινά και τολμηρά μαξιλάρια. Ενώ αν έχετε floral μοτίβα προτιμήστε κάτι σε γεωμετρικό. Βάλτε τα μαξιλάρια στον καναπέ και αμέσως θα του δώσετε νέο αέρα με ένα φανταστικό στυλ.

#2 Προσθέστε καρφίτσες

Εάν έχετε έναν απλό καναπέ και θέλετε να φαίνεται πιο επίσημος ένας σίγουρος τρόπος για να το κάνετε είναι να προσθέσετε μερικές χρυσές καρφίτσες. Απλά καθορίστε τις γραμμές του καναπέ που θέλετε να τονίσετε και στη συνέχεια καρφώστε τις καρφίτσες (προσπαθήστε να τα τοποθετήσετε σε ίσα διαστήματα περίπου ½ ίντσας). Απλά φροντίστε να επιλέξετε ένα συμπαγές μέρος του πλαισίου για να έχετε μια σταθερή βάση για να καρφώσετε την επένδυση. Μην ξεχάσετε ε ότι δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό σε ένα κομμάτι που καλύπτεται από την επένδυση, παρά μόνο σε ένα που είναι επικαλυμμένο.

#3 Άδεια μαξιλάρια

Εάν ο καναπές σας φαίνεται “χαλαρός” είναι εξαιτίας των μαξιλαριών του. Υπάρχει μια καλή ιδέα να το κάνετε να φαίνεται καλύτερα γεμίζοντας τα μαξιλάρια. Τώρα, μην σπρώχνετε μόνο μια δέσμη από βαμβάκι, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι ένα θωρακισμένο μαξιλάρι. Αντ ‘αυτού, βγάλτε το κάλυμμα (οι περισσότεροι σημερινοί καναπέδες έχουν αφαιρούμενα καλύμματα) και τυλίξτε το μαξιλάρι σε ένα στρώμα ή δύο από τα μαξιλαράκια με πάπλωμα ή με αφρό.

#4 Αλλάξτε τα πόδια

Ναι είναι αλήθεια! Μπορείτε να δώσετε στον καναπέ σας μια λεπτή αλλά αποτελεσματική νέα εμφάνιση, αλλάζοντας τα πόδια. Οι περισσότεροι καναπέδες που πωλούνται στις μέρες μας δεν είναι κατασκευασμένοι από ένα ενιαίο πλαίσιο. Σε πολλές περιπτώσεις, τα καθίσματα, οι πλάτες και οι βραχίονες κατασκευάζονται ως ένα κομμάτι και στη συνέχεια τα πόδια βιδώνονται. Έτσι εάν θέλετε να κάνετε μια αλλαγή είναι πραγματικά πολύ εύκολο. Δεν μπορείτε να βρείτε νέα πόδια που σας αρέσει; Απλά βάψτε τα παλιά σε ένα νέο χρώμα και θα εκπλαγείτε ευχάριστα από τη διαφορά.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε περισσότερα