26 όμορφοι συνδυασμοί χρωμάτων για να βάψετε τους τοίχους του σαλονιού σας

ΣΠΙΤΙ

Ο χώρος που περνάμε τις περισσότερες ώρες μας στο σπίτι, λόγος που πιο συχνά από άλλα δωμάτια το σαλόνι μας δημιουργεί την ανάγκη της “αλλαγής“.

Το βάψιμο ακόμη και επιλεκτικά κάποιων μόνο τοίχων σε διαφορετική απόχρωση μπορεί πραγματικά να αλλάξει εντελώς την όψη του χώρου και πάντα, όποιες και αν είναι οι αποχρώσεις που γενικά κυριαρχούν σε έπιπλα-υφάσματα-αντικείμενα, οι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε είναι πολλοί.

Αποχρώσεις του Γκρι, Πράσινο της ελιάς, Παστέλ τόνοι του ροζ – μωβ, ζεστοί χρωματισμοί του Πορτοκαλί – Κεραμιδί αλλά και Κίτρινο Μπλε ή Κόκκινο σε απαλούς ή πιο έντονους τόνους είναι κάποιες από τις πιο επιλογές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ανάλογα και με το πόσο γενικά φωτεινό είναι το σύνολο του χώρου ή το σημείο του τοίχου που θέλετε να βάψετε.

Εκτός από το φυσικό φως συνυπολογίστε και το πως φωτίζεται ο χώρος από κεντρικά ή βοηθητικά φωτιστικά, είναι ένας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες για να είναι το αποτέλεσμα πραγματικά πετυχημένο.

Ο συνδυασμός στον ίδιο τοίχο δύο ή και περισσότερων αποχρώσεων με την δημουργία γεωμετρικών σχημάτων σε διαφορετικά χρώματα είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς τρόπους για να προσθέσετε στο χώρο χρωματικές αντιθέσεις ή μια πιο ήρεμη ομοιομορφία, σε σχέση και με όλα τα υπόλοιπα χρώματα που υπάρχουν στο σαλόνι, ανάλογα με το πόσο έντονες ή πιο απαλές αποχρώσεις θα επιλέξετε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα